linkslinks.html
info & downloadinfo_%26_download.html
men zegt...men_zegt.html

Na een succesvolle periode van 6 jaar besloten The BluesCrowns een fantastische tijd af te sluiten en een nieuwe koers te zoeken. Het hoogtepunt van de band was de zevendaagse tour in Chicago-USA met o.a. twee optredens tijdens de 25-jarige jubileumeditie van het befaamde Chicago Bluesfestival met Liz Mandeville en Little Willie Littlefield. Vier ‘Crowns’ besloten al snel om een nieuwe richting te zoeken met een nieuwe sound onder de naam Deep & The Dudes. Met een grotendeels nieuw en prikkelend repertoire blijven karakteristieke en persoonlijke elementen herkenbaar.

Deep & The Dudes spelen een kolkende mix van ritmische garageblues, swing, Chicagoblues en 60-er jaren rhythm & blues in combinatie met moderne stijlen. De hoofdrollen zijn weggelegd voor frontman Daan Prevoo (zang, mondharmonica, saxofoon en percussie) en gitarist Paul Voestermans wiens gitaarstijl prominent op de voorgrond staat. De voor de Dutch Blues Award genomineerde bassist Arno Vervest en drummer Sjaak Korsten vormen het rotsvaste ritmetandem van The Dudes. Het blueskwartet heeft inmiddels een behoorlijke live-reputatie opgebouwd waarbij muzikaal vakmanschap wordt gekoppeld aan een enerverend publieksshow. De band is inmiddels een graag geziene gast op festivals, clubstages en in bluesclubs.

Het repertoire van het viertal bestaat uit obscure originals en eigen composities. Naast een deel eigen nummers duikt de band in het rijke muzikale erfgoed van bluescomponisten van weleer zoals Bart Davenport, Paul Gayten, Earl King, Louis Jordan en Wynonie Harris. Muzikaal zijn Deep & The Dudes niet in een hokje te plaatsen. De muziek is vooral energiek en kleurrijk. In Deep &The Dudes worden muzikale rijpheid en trouw aan de diversiteit van de blues gebundeld.